Als voetballer van PEC Zwolle fitter om meer te presteren!

Pijnvrij en met optimaal beweegvermogen de wedstrijd ingaan. Je wilt tenslotte winnen! Dat lukt niet als je tegen je fysieke grenzen aanloopt tijdens de wedstrijd. Je zult zelf minder plezier ervaren in het spel en je wilt niet afdoen aan het team. Afgezien van al je verdere voorbereidingen kan er veel gedaan worden aan het vergroten van de kwaliteit van je beweegvermogen zonder extra trainingstijd! Je wilt tenslotte scoren en niet over de kruising schieten!

Core stabiliteit is waanzinnig belangrijk. Zonder optimale core stabiliteit loop je veel risico op blessures en ben je sneller moe. Een optimale core stabiliteit helpt je om langer door te gaan, mooiere acties te maken, vrij te blijven van blessures en uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

Wat is nou eigenlijk core stabiliteit?

Kibler, een wetenschapper, bedacht de volgende definitie: Core stabiliteit is het vermogen om de positie en de bewegingen van je romp en bekken te controleren, waardoor optimale krachtoverdracht kan plaatsvinden naar je benen en armen. Dus je hebt je romp en bekken nodig om je benen en armen goed voor je te laten werken. Daar gaat er veel mis en valt heel veel voordeel te behalen wanneer je deze lichaamsdelen traint.

Core stabiliteit is kracht en juiste aansturing

Voetballers denken vaak dat als ze maar lang genoeg in het krachthonk zitten het goed is voor hun lijf. Naast de training is het bezoeken van de sportschool een goed idee voor extra kracht en uithoudingsvermogen. Die kracht heb je natuurlijk nodig om hard te schieten of je tegenstander omver te kegelen. Echter moet je die kracht ook kunnen controleren. Ze zeggen wel eens:

“Power is nothing without control”.

Die controle haal je uit je diepe spieren, de kleine spieren die je wervelkolom goed laten bewegen. Daar heb je niet veel kracht voor nodig, het komt aan op gevoel. We noemen dit ook wel Motor Control of bekkengevoel. Wetenschappers zijn hier al jaren mee bezig. Eigenlijk is het zo dat je met een hoogwaardige Motor Control de basis legt voor al je verdere acties. Core stabiliteit is kracht en aansturing van kracht op de juiste wijze waardoor je in de kruising schiet en niet erover heen!

Probleem voor de voetballer

De kracht is voldoende, de motor control laat vaak te wensen over zonder dat je je daar van bewust bent. Om jezelf te verbeteren moeten we gaan streven naar de nieuwe groene situatie. Motor Control is de samenwerking tussen je diepe spieren, je gewrichten en je brein. Onderaan dit bericht zie je een schema.

Oplossing: train je Motor Control!

Pilates is een vorm van sport die niet alleen de grote spiergroepen traint maar ook de dieper liggende spieren. Zij is vernoemd naar Joseph Pilates (1880-1967). Henriet van Dalen is een gedreven Pilatus therapeut in Zwolle met een eigen studio. Henriet is fan van PEC Zwolle. In haar praktijk zijn regelmatig spelers van PEC te vinden die volgens de methodiek van Henriet werken aan de diepere spieren om de Motor Control te verbeteren. En met succes!

Al een tijdje werkt Henriet met de Flexchair RBT, dit is een test en trainingstoestel om op een dynamische manier jouw core stabiliteit te testen en te trainen. Dit wordt gedaan in zit, we noemen het daarom wel MCiS, Motor Control in Sitting. Op een beeldscherm doe je oefeningen die veel vertellen over de kwaliteit van jouw Motor Control. Je traint je snelheid en nauwkeurigheid gedurende een vaste tijd. Hiermee wordt de basis gelegd voor jouw voetballend vermogen. Als je op deze manier 5 tot 10 minuten per dag traint gaat dit je heel veel meer brengen dan dezelfde tijd in het krachthonk! Daarnaast volg je gewoon je trainingsschema zoals je gewend bent.

Tegenwoordig is er een mooi systeem waarop je je zelf kunt aanmelden en trainen.
Ga naar de databank van Flexchair en vul de gegevens in. Je krijgt een bevestiging. Vervolgens open je de bevestiging en kies je in het beheer van je account de praktijk die bij jou hoort, in dit geval de Pilatus praktijk van Henriet. Ga naar aangesloten praktijken, Zet de praktijkkoppelcode van Henriet in je account of vraag aan Henriet of zij jou aanmeldt.

Nogmaals de voordelen:

  • Sterker aan de bal
  • Minder blessureleed
  • Je weet hoe je ervoor staat, je ziet je progressie
  • Inzicht op elk moment, heldere grafieken
  • Je merkt daadwerkelijk de veranderingen
  • Het collectief gaat beter presteren, daar doe je het voor!

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.